راهنمای نوشتن یک طرح کسب و کار - خلاصه اجرایی
نوشته شده توسط : زپو

 راهنمای نوشتن یک طرح کسب و کار - خلاصه اجرایی


اگرچه امروز در مباحث مربوط به کسب و کارهای نوپا، تاکید بیشتری بر تهیه‌ی "مدل کسب و کار" (Business Model) می‌شود، اما هم‌چنان تهیه یک "طرح کسب و کار" (Business Plan) هم از لحاظ حفظ یکپارچگی و نظم در اجرا و هم برای ارائه به بانک‌ها و سرمایه‌گذاران، از اهمیت بسیاری برخوردار است.


خلاصه اجرایی

خلاصه‌ی اجرایی معمولاً مهم‌ترین بخش یک طرح جامع کسب و کار تلقی می‌شود. این فسمت به‌طور خلاصه به خواننده‌ی طرح شما می‌گوید که شرکت شما در حال حاضر در کجا و چه شرایطی قرار دارد، می‌خواهید آن‌را به کجا برسانید، و چرا به عقیده‌ی شما ایده‌ی کسب و کارتان در آینده موفق خواهد بود. اگر به دنبال جذب سرمایه‌ هستید، خلاصه‌ی اجرایی اولین فرصت شما برای ربودن توجه سرمایه‌گذار احتمالی است.

خلاصه‌ی اجرایی باید نقاط قوت کلیات برنامه‌ی شما را پررنگ کند. در نتیجه باید آخرین بخشی باشد که آن‌را می‌نویسید. با این وجود معمولاً در ابتدای طرح جامع کسب و کار شما قرار می‌گیرد.

 

چه چیزهایی در خلاصه اجرایی بگنجانیم

در ادامه به چند نکتۀ کلیدی که باید در خلاصه اجرایی گنجانده شوند بر اساس مقطع کسب و کار اشاره می‌کنیم:

- اگر کسب و کاری تثبیت شده دارید؛

اگر کسب و کار شما به ثبات رسیده‌است، مطمئن شوید که اطلاعات زیر حتماً در طرح کسب و کار شما ذکر شوند:

۱. بیانیه ماموریت (Mission Statement): این بخش توضیح می‌دهد که کسب و کار شما درباره‌ی چیست. طول این قسمت بین چند جمله تا یک پاراگراف خواهد بود.

۲. اطلاعات شرکت: شامل بیانیه‌ی کوتاهی است که زمان شروع کسب و کار، نام مؤسسین و نقش‌هایشان، تعداد کارمندان و محل کسب و کار شما را پوشش می‌دهد.

۳. نکات برجسته‌ی توسعه: شامل نمونه‌هایی از رشد شرکت از قبیل نکات جالب مالی یا مربوط به بازار است (برای مثال شرکت الف حاشیه سود و سهم بازارش را از زمان تأسیس هر سال به طور مستمر افزایش داده‌است). گراف‌ها و جدول‌ها می‌توانند در این بخش مفید باشند.

۴. محصول/خدمات شما: بطور مختصر محصول یا خدماتی که ارائه می‌دهید را وصف کنید.

۵. اطلاعات مالی: اگر به دنبال جذب سرمایه هستید این قسمت باید شامل هر نوع اطلاعات درباره‌ی بانک و سرمایه‌گذاران فعلی شما باشد.

۶. برنامه‌های آینده را خلاصه کنید: توضیح دهید که می‌خواهید کسب و کار خود را در آینده به چه سمت و سویی ببرید.

به استثنای بیانیه‌ی ماموریت، همه‌ی اطلاعات موجود در خلاصه‌ی اجرایی باید به شکلی مختصر و مفید و در یک صفحه پوشش داده‌شوند. خلاصه‌ی اجرایی اولین قسمت طرح کسب و کار شماست که افراد زیادی آن‌ را خواهند ‌دید، پس هر قسمت باید لحاظ شود.


خرید و دانلود  راهنمای نوشتن یک طرح کسب و کار - خلاصه اجرایی






:: برچسب‌ها: راهنمای , نوشتن , یک , طرح , کسب , و , کار , - , خلاصه ,
:: بازدید از این مطلب : 115
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 شهريور 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: